Σαντορίνη: Η Σύναξη Πάντων των Αγίων στο Μεγαλοχώρι με τον Μητροπολίτη Θήρας

107

Κυριακή των Αγίων Πάντων

Στη Σαντορίνη, στο γραφικό Μεγαλοχώρι, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου για να τιμήσουν την εορτή της Σύναξης Πάντων των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, τέλεσε με λαμπρότητα τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, αφήνοντας το δικό του βαθύ μήνυμα στους παρευρισκόμενους.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος έκανε έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό μεταξύ της εορτής των Αγίων Πάντων και της Πεντηκοστής. Εξήγησε πως οι δύο εορτές συνδέονται άμεσα, καθώς η Πεντηκοστή σηματοδοτεί την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, ενώ η Σύναξη Πάντων των Αγίων τιμά τους καρπούς που έφερε η ενέργεια του Αγίου Πνεύματος στους Αγίους.

Με άλλα λόγια, η Πεντηκοστή εορτάζει το δένδρο της ζωής, το Άγιο Πνεύμα, ενώ η Σύναξη Πάντων των Αγίων τιμά τους πλούσιους καρπούς του, τους Αγίους, γεμάτους με θεία χάρη.

Ο Μητροπολίτης τόνισε τη σημασία των Αγίων στη ζωή μας, ως πρότυπα πίστης και αρετής, και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθούν το παράδειγμά τους, καλλιεργώντας την αγάπη, την ειρήνη και την αλληλεγγύη στη ζωή τους.