Πλήθος Πιστών στην Απόδοση του Πάσχα στην Παναγία Χρυσοπηγή Σίφνου

228

Αγιασμός στην Παναγία Χρυσοπηγή Σίφνου

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, γεμάτη πνευματικότητα και ευλάβεια, εορτάστηκε η Απόδοση του Πάσχα στο Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο, και τους Εφημερίους της Σίφνου.

Πλήθος πιστών, κατανυκτικά, συμμετείχε στην ιερά πανήγυρη, ενώ η παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προσέθεσε λαμπρότητα στην εκδήλωση.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στις άφθονες δωρεές του Θεού, που χαρίζονται στους πιστούς μέσω της Αναστάσεως του Κυρίου και της χάριτος της Παναγίας Χρυσοπηγής, πηγής θαυμάτων. Υπογράμμισε πως αυτές οι δωρεές τροφοδοτούν την ψυχή με δύναμη και αισιοδοξία.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στην άκρη του ιερού βράχου, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό Προσκύνημα, ενώ οι Άγιες Εικόνες της Παναγίας Χρυσοπηγής και της Αναλήψεως προπορεύονταν.

Το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους του, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Φλωρίνης κ. Ειρηναίο.

Τις απογευματινές ώρες, στο Μοναστηριακό Μετόχιο, τελέστηκε ο Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Ειρηναίο. Ο Εσπερινός τίμησε την Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και τίμησε τα θαύματα της Παναγίας Χρυσοπηγής προς το νησί της Σίφνου.

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα και η πνευματική κατάνυξη σημάδεψαν την εορτή, αφήνοντας στους πιστούς γλυκές αναμνήσεις και πνευματική τροφή.