Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ και Αγίων Αποστόλων

994

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας Χοροστάτησε στον Εσπερινό προς Τιμήν του Αγίου Εφραίμ

Σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής αφύπνισης, τελέστηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ και Αγίων Αποστόλων, τιμώντας τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Εφραίμ.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος με τον μεστό και εμπνευσμένο λόγο του, οδήγησε τους πιστούς σε ένα βαθύ πνευματικό ταξίδι.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, με την εύστοχη ομιλία του, ανέδειξε το μεγαλείο της πίστης και της θυσίας του Αγίου Εφραίμ.

Ξεκινώντας από το Πρωτευαγγέλιο και την υπόσχεση της σωτηρίας από τον Θεό στους πρωτοπλάστους, ο π. Συμεών εστίασε στην ακλόνητη πίστη του Αγίου, ο οποίος, παρά τα βασανιστήρια και τις απειλές, παρέμεινε αφοσιωμένος στο Χριστό μέχρι το τέλος.

Η αφήγηση του μαρτυρίου του Αγίου Εφραίμ συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έλαβαν πολύτιμα μαθήματα θάρρους, πίστης και αφοσίωσης.

Ο π. Συμεών τόνισε πως η μνήμη του Αγίου Εφραίμ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, καλώντας μας να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των ιδανικών μας.

Ο Εσπερινός ολοκληρώθηκε με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Εφραίμ στους δρόμους της περιοχής, ενώ οι πιστοί προσέφεραν με ευλάβεια λουλούδια και κεριά.