Ο Σπάρτης Ευστάθιος στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής για το μνημόσυνο της Μοναχής Κικιλίας

160

Μνημόσυνο μοναχής Κικιλίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, η Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής στην Αρκαδία γέμισε με κατάνυξη και πνευματικότητα, καθώς τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την ιερά ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος, πλαισιωμένος από ιερείς και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μοναχής Κικιλίας, η οποία απεβίωσε πρόσφατα. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θλίψη και συγκίνηση, καθώς οι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν την αρετή και την προσφορά της εκλιπούσας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, αναφέρθηκε στην αφοσίωση της μοναχής Κικιλίας στην πίστη και στην αγάπη της για τον Θεό. Τόνισε επίσης το ήθος και την πνευματική της καλλιέργεια, χαρακτηρίζοντάς την ως “φωτεινό παράδειγμα” για τους υπόλοιπους μοναχούς και τις μοναχές.

Η τελετή του μνημοσύνου ολοκληρώθηκε με την τράπεζα αγάπης, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν αναμνήσεις για την μοναχή Κικιλία και να ανταλλάξουν λόγια παρηγοριάς.

Η μνήμη της μοναχής Κικιλίας θα ζει αιώνια στις καρδιές των μοναχών και των πιστών που την γνώρισαν. Η αφοσίωσή της στην πίστη και η αγάπη της για τον Θεό αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραχάλιος