Ο Άγιος Γεώργιος Τροπαιοφόρος: Σκέπει και Φυλάει το Κιλκίς

155

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκίς Χειροτόνησε Αρχιμανδρίτη τον π. Συμεών Σαπρανίδη

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά και κατάνυξη, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή που δεσπόζει ψηλά στον Λόφο Κιλκίς.

Η πανηγύρις, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, συγκέντρωσε πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του.

Τελέστηκε λαμπρή Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Αρσένιο Ιωάννου, ιερείς και διακόνους.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας την ακλόνητη πίστη και το θάρρος του, που τον οδήγησαν στο μαρτύριο.

Μια ιδιαίτερη στιγμή της πανηγύρεως αποτέλεσε η χειροθεσία του π. Συμεών Σαπρανίδη σε Αρχιμανδρίτη, ο οποίος διακονεί αφοσιωμένα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου αποτελεί μια σημαντική θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση για το Κιλκίς, θυμίζοντας σε όλους μας τα ιδανικά της πίστης, της θυσίας και της αγάπης.