Μέτσοβο: Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής

114

Πνευματική Κατάνυξη στο Μέτσοβο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία

Σε μια ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης, τελέστηκε την Κυριακή του Τυφλού, 9 Ιουνίου 2024, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία σηματοδότησε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννη Σούλη, η οποία έλαβε χώρα μετά την Μεγάλη Είσοδο των Τιμίων Δώρων.

Προηγουμένως, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων, τιμώντας την Απόδοση της Εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Ο Μητροπολίτης χοροστάτησε τόσο στον Όρθρο όσο και στην Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Εφημέριο του Προσκυνήματος και τους Διακόνους.

Την ίδια ημέρα, το εσπέρας, ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος τέλεσε τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Πολιούχου, ολοκληρώνοντας με λαμπρότητα τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.