Λαμπρή γιορτή του Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

190

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, η Κυριακή του Αντίπασχα φέτος σηματοδότησε όχι μόνο την ανάσταση του Χριστού, αλλά και την τιμή του Αγίου Αποστόλου Θωμά.

Ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αποστόλου Θωμά γέμισε με πλήθος πιστών, που ήρθαν να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν μέρος στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήρθε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, τέλεσε με λαμπρότητα την Θεία Λειτουργία, μιλώντας στο κήρυγμά του για την ζωή και το έργο του Αποστόλου Θωμά.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του, ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην “καλή απιστία” του Αποστόλου Θωμά, τονίζοντας την σημασία της πίστης που βασίζεται στην εμπειρία και όχι στην τυφλή αφοσίωση.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Θωμά στους δρόμους του χωριού. Η λιτάνευση ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό, όπου οι πιστοί προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο.