Κάρυστος: Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Φράγκου

189

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Με αισθήματα συγκίνησης και χαρμολύπης αποχαιρέτησε το Σάββατο 24 Μαΐου η πόλη της Καρύστου τον Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Φράγκο ο οποίος επί 61 έτη υπηρέτησε εφημέριος των Ενοριακών Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος Κονιστρών Κύμης και Αγίου Νικολάου Καρύστου όπου και διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος επαρχίας Καρύστου.

Το σκήνωμα του αειμνήστου π. Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε το εσπέρας της Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Καρύστου όπου διακόνησε έως της κοιμήσεως του και ετελέσθηκε ιερά αγρυπνία καθ’ όλη την διάρκεια της νυκτός.

Την επομένη ημέρα στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με τον εκ Στύρων Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο συμπαραστούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση συμμετοχή ιερέων από τις επαρχίες Καρύστου Αλιβερίου την Αθήνα και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της λαμπράς Αναστάσεως του Χριστού που εορτάζουμε κάθε χρόνο όπως και φέτος η ανάσταση αποτελεί την ελπίδα την βεβαιότητα και της δικής μας Αναστάσεως διότι εάν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί δεν θα υπήρχε ούτε εκκλησία ούτε άγιοι όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος τόνισε ο κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στους θεόπνευστους λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και των Αγίων Πατέρων της αγίας ημών Εκκλησίας όπου ομιλούν περί της μνήμης του θανάτου η οποία δεν μας φοβίζει αλλά μας προετοιμάσει για την συμμετοχή μας εις την βασιλεία των ουρανών.

Τέλος ο κ. Σεραφείμ με εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του μακαριστού ιερέως π. Κωνσταντίνου Φράγκου αναφέρθηκε στα πνευματικά και ποιμαντικά χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η χάρις του θεού, τον τρόπο με τον οποίο τα καλλιέργησε στη ιερατική πορεία του, καθώς και στην εξήκοντα ετών προσφορά του προς την τοπική μας Εκκλησία αλλά και την διακονία του στις ενορίες των Κονιστρών Κύμης και της Καρύστου τις οποίες διακόνησε μέχρι της τελευταίας αναπνοής του όπου ο θάνατος του πατρός Κωνσταντίνου συνέπεσε μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο της αναστάσεως και πλησίον με την ονομαστική εορτή του των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κλείνοντας τον επικήδειο λόγο του ο κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις συλλυπητήριες ευχές του για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής του π. Κωνσταντίνου προς οικείους και συγγενείς του μεταστάντος.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Κρίσιλιας ανακοίνωσε το ψήφισμα εκ του Ιερού Ναού για την εκδημία του π. Κωνσταντίνου Φράγκου.

Επίσης επικήδειο λόγο απήυθυνε και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος εκφράζοντας λόγους συγκινήσεως και ευχαριστίας εξ ονόματος όλων των κατοίκων της Καρύστου προς τον μεταστάντα π. Κωνσταντίνο για την ποιμαντική και λειτουργική διακονία του στην πόλη της Καρύστου.

Ακολούθησε η ταφή του μεταστάντος στο κοιμητήριο της Καρύστου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης