Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων Χαλκίδος

105

I.M.Χαλκίδος: Συνεργασία και Σεβασμός στην Ορθόδοξη Κληρονομιά

Σε μια σύναξη που έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στις 2 Ιουλίου 2024, συγκεντρώθηκαν οι ιερείς του Δήμου Χαλκιδέων, μαζί με τους προϊσταμένους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ενοριών τους. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου, που αφορά τόσο την Χαλκίδα όσο και τα Λιβάδια.

Η κα. Αικατερίνη Σιμιτζή, ειδική σύμβουλος της Δημάρχου Χαλκίδας κας Έλενας Βάκα, ανέλαβε τον ρόλο της εισηγήτριας. Ως Αγρονόμος, Τοπογράφος και Μηχανικός, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ιερείς τις προβλέψεις του σχεδίου όσον αφορά τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα. Παράλληλα, άνοιξε τον δίαυλο για τυχόν ερωτήσεις και προτάσεις αναθεώρησης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης και του Δήμου. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της τήρησης των συμβουλών των ειδικών, προτρέποντας τους επικεφαλής των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι.

Συνολικά, η ιερατική σύναξη αποτέλεσε μια εποικοδομητική συνάντηση, με στόχο την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή των ιερέων στις πολεοδομικές αλλαγές που πρόκειται να λάβουν χώρα στην περιοχή.