Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου

458

Χειροτονείται Πρεσβύτερος ο π. Ιωάννης Δημητριάδης στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, θα τελεστεί η χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα χειροτονήσει Πρεσβύτερο τον π. Ιωάννη Δημητριάδη. Ο π. Ιωάννης κατάγεται από την Νίψα και είναι υιός του μακαριστού κληρικού της Μητρόπολης, π. Σταύρου Δημητριάδη.

Η τελετή της χειροτονίας θα λάβει χώρα στις 9 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως.

Η ανακοίνωση:

1. Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα χειροτονήσει πρεσβύτερο τον π. Ιωάννη Δημητριάδη.

Ο π. Ιωάννης κατάγεται από την Νίψα καθώς είναι υιός του μακαριστού κληρικού της Μητροπόλεώς μας και επί πολλά έτη εφημερίου της Νίψας, π. Γαβριήλ Δημητριάδη. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων και θα διακονήσει ως εφημέριος σε ενορία της Μητροπόλεώς μας.

2. Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό θα λειτουργήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ.