Ένας πνευματικός φάρος έσβησε: Εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Ζαφείρης

439

Σε ηλικία 89 ετών εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, πρώην Εφημέριος της Κοιμήσεως Θεοτόκου Άριας Ναυπλίου

Σε ηλικία 89 ετών, άφησε πίσω του το θνητό του μανδύα ο π. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, αφήνοντας πλήθος πιστών θλιμμένους. Ο ακούραστος ιερέας, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Θεού και των συνανθρώπων του, αφήνοντας το στίγμα του ανεξίτηλο στην ενορία της Άριας Ναυπλίου.

Γεννημένος στο Αραχναίο Αργολίδας το 1935, ο π. Κωνσταντίνος φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή και ακολούθησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1979 χειροτονήθηκε ιερέας από τον αείμνηστο μητροπολίτη Αργολίδας Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο, ξεκινώντας την ιερατική του διακονία στο Αραχναίο.

Ακολούθησαν δύο χρόνια στο Μετόχι Αργολίδας, στον Άγιο Νικόλαο, πριν εγκατασταθεί οριστικά στην ενορία της Άριας Ναυπλίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Εκεί, ο π. Κωνσταντίνος έγινε ο αγαπημένος ποιμένας της ενορίας, προσφέροντας πνευματική καθοδήγηση και αρωγή σε κάθε ψυχή που τον πλησίαζε. Η καλοσύνη του, η σοφία του και η αστείρευτη αγάπη του για το λειτούργημά του τον έκαναν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Άριας.

Η κηδεία του π. Κωνσταντίνου θα τελεστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

Η απουσία του θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όμως η μνήμη του θα ζει για πάντα στις καρδιές όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό Παράδεισο!