Δράμα: Βραδινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

220

Μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης από τον Μητροπολίτη Δωρόθεο

Χθες, στο Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας, η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη κατάνυξη και ελπίδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος τέλεσε μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία, αφιερωμένη στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις επερχόμενες εξετάσεις.

Πλήθος μαθητών, γεμάτοι με αγωνία και προσμονή, γέμισαν τον Ιερό Ναό, αναζητώντας πνευματική ενίσχυση και γαλήνη.

Ο κ. Δωρόθεος, με λόγια ζεστά και γεμάτα σοφία, μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη της προσευχής. Τόνισε πως η προσευχή δεν αποτελεί απλά μια θρησκευτική πράξη, αλλά μια πνευματική δημιουργία, απαραίτητη για κάθε άνθρωπο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος μοίρασε σε κάθε παιδί μια εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού, που ευλογούσε με αγάπη και στοργή.

Στην πίσω πλευρά της εικόνας, υπήρχε γραμμένο ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα και ενθάρρυνση:

Αγαπητοί μου μαθητές,

Το τέλος του σχολικού έτους είναι συνδεδεμένο με τις γραπτές εξετάσεις σας, προαγωγικές ή απολυτήριες και κυρίως πανελλήνιες.

Σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία συμπαραστεκόμαστε με τις προσευχές μας στον αγώνα και την αγωνία σας. Για την Εκκλησία είστε τα παιδιά, για τα οποία ο Χριστός είπε: «Αφήστε τα παιδιά να έλθουν σ’ εμὲνα και μην τα εμποδίζετε· διότι σε ανθρώπους σαν κι αυτά ανήκει η βασιλεία των ουρανών». Η χαρά της βασιλείας του Θεού δίνεται μόνο σ’ εκείνους που μπορούν να πιστέψουν-εμπιστευθούν με όλη τους την καρδιά. Μια τέτοιου είδους πίστη βλέπει ο Χριστός στις καρδιές σας.

Με αυτή την πίστη σάς καλούμε ν’ αντιμετωπίσετε και τη δοκιμασία των εξετάσεων. Δεν χρειάζεται άγχος. Οι εξετάσεις μπορεί μεν να είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι, ωστόσο δεν είναι κι εκείνες που θα κρίνουν αποκλειστικά το περιεχόμενο και την πορεία της ζωής σας.

Αγωνιζόμαστε στη ζωή μας και βάζουμε στόχους. Άλλοτε τους επιτυγχάνουμε και άλλοτε όχι. Εκείνο που έχει σημασία είναι να φτάσουμε να ευχαριστούμε τον Θεὸ όχι μόνο για τις επιτυχίες και τις ευκολίες αλλὰ και για τις αποτυχίες και τις δυσκολίες. Ευχόμαστε εγκάρδια με την αλήθεια αυτή να φωτίζεται και τώρα και στο μέλλον ο δρόμος της ζωής σας.