Η φωνή του Οικουμενικού Πατριάρχη για το περιβάλλον

80

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θρησκευτικός ηγέτης με Περιβαλλοντική Ευσυνειδησία

Στο 11ο τεύχος της “Αχιλλίου Πόλις”, της επιστημονικής έκδοσης της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μοιράζεται τις σκέψεις του για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Σε μια εποχή όπου η οικολογική κρίση φαντάζει ολοένα και πιο απειλητική, η φωνή του Πατριάρχη ηχεί ως μια ηχηρή υπενθύμιση της ευθύνης μας απέναντι στον πλανήτη.

Με λόγο δυναμικό και γλαφυρό, ο κ.κ. Βαρθολομαίος εκφράζει την αυθεντική ορθόδοξη άποψη για το ζήτημα, τονίζοντας την αδιάρρηκτη σύνδεση της φροντίδας για το περιβάλλον με την πίστη μας.

Όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον πρόλογο του τεύχους, η πρωτοβουλία του Πατριάρχη να θέσει το περιβάλλον στο επίκεντρο της ορθόδοξης μαρτυρίας αποτελεί ύψιστης σημασίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, μοιράζεται το κείμενο του Πατριάρχη με το ευρύ κοινό, προσκαλώντας σε συλλογικό προβληματισμό και δράση.

Είναι χρέος μας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, να αφουγκραστούμε το μήνυμα του Πατριάρχη και να αναλάβουμε την ευθύνη μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κληρονομιά που οφείλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές δεν είναι άλλη από έναν υγιή και βιώσιμο πλανήτη.

Αναλυτικά:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab